Nieuwe onthulling Football Leaks: 'Carrasco werd gebruikt als melkkoe'

Nieuwe onthulling Football Leaks: 'Carrasco werd gebruikt als melkkoe'

Gepubliceerd: donderdag 6 december 2018 om 18:32do 06-12-2018 om 18:32

Laatste update: donderdag 6 december 2018 om 18:33do 06-12-2018 om 18:33

Er is opnieuw een onthulling van Football Leaks. Volgens De Standaard werd Rode Duivel Yannick Carrasco ingezet als een levend beleggingsproduct door zijn ex-clubs AS Monaco en Atlético Madrid én door zijn makelaar Christophe Henrotay.

In de zomer van 2015 versierde Carrasco een transfer naar Atlético Madrid, maar hij wordt meteen ingezet in een louche financiële constructie. In de herst van 2015 sloot Atlético immers een deal met een investeringsmaatschappij die is gelinkt aan de Canadese pensioendienst. Football Leaks heeft documenten in handen waar bij die transactie een overeenkomst van 97 miljoen euro wordt afgesloten.

Het straffe: de economische rechten van Carrasco dienen als onderpand voor die lening. In het geval dat Atlético niet kan afbetalen, heeft het Canadese pensioenfonds dus recht op inkomsten die voortvloeien uit de speler. Een clausule die flirt met de FIFA-regels, want het 'Third Party Ownership' -waar een andere partij dan een voetbalclub een voetballer in handen heeft- is verboden.

Opnieuw Henrotay
Ook AS Monaco en Christophe Henrotay duiken op in het verhaal van Football Leaks. De ex-club van Carrrasco had er immers baat bij dat hij binnen de twee jaar opnieuw van club zou veranderen. Dan kreeg Monaco 25 procent van de transfersom. Ook Henrotay profiteerde: hij kreeg vijf procent. Verschillende partijen hadden er dus baat bij dat Carrasco in 2017 naar China zou vertrekken.

Atlético door de zware leningen, Monaco en Henrotay om geld op te strijken. Uiteindelijk maakte Carrasco in februari 2018 de overstap naar het Chinese Dalian Yifang voor 30 miljoen euro. Volgens Football Leaks hangt er dus een geurtje aan de transfer. Zeker omdat de Chinese Wanda Group voordien haar belang in Atlético van de hand deed en eigenaar werd van Dalian Yifang.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws