'Barça ziet af van De Ligt en schakelt door naar bankzitter van Chelsea'

'Barça ziet af van De Ligt en schakelt door naar bankzitter van Chelsea'

Gepubliceerd: donderdag 29 november 2018 om 17:17do 29-11-2018 om 17:17

FC Barcelona onderzoekt de mogelijkheid om de transfermarkt op te gaan. Dat meldt Sport. Andreas Christensen, bankzitter bij Chelsea, staat op de nominatie om de overstap te maken naar Camp Nou.

Barça overweegt een centrale verdediger aan te trekken, omdat Samuel Umtiti kampt met fysieke problemen. De Fransman stond twee maanden aan de kant met een knieblessure. In het Champions League-duel met PSV zou hij weer minuten maken, maar Umtiti haakte op het laatste moment af met nieuwe klachten aan zijn knie.

Umtiti moet eigenlijk onder het mes, maar hij vreest naar verluidt de verstrekkende gevolgen: bij een operatie staat de wereldkampioen tot het einde van het seizoen buitenspel. Barça houdt volgens Sport rekening met dat scenario en werkt aan een schaduwlijst met mogelijke vervangers van Umtiti. Christensen zou bovenaan die lijst staan.

De Deense verdediger van Chelsea speelt dit seizoen een bijrol onder manager Maurizio Sarri en wil vertrekken als de situatie niet verandert. Het enige probleem is dat Chelsea waarschijnlijk niet meewerkt aan een tussentijds vertrek. Barça zou inmiddels wel contact hebben gelegd om de kans op een transfer te bespreken.

De Ligt
Een paar weken geleden hoopte Barcelona nog op Matthijs de Ligt, maar Ajax-directeur Marc Overmars laat in januari geen spelers vertrekken. Die boodschap is ook aangekomen in Catalonië. De Ligt zou wel bezoek hebben gekregen van technisch directeur Eric Abidal.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws