Bayat kaapte Morioka weg: 'Hij was toen toevallig in Neerpede'

Bayat kaapte Morioka weg: 'Hij was toen toevallig in Neerpede'

Gepubliceerd: maandag 19 november 2018 om 21:15ma 19-11-2018 om 21:15

Mogi Bayat was de afgelopen jaren dé sterke man in de Belgische makelaarswereld. Zeker bij voormalig Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck was hij kind aan huis. Dat leverde hem heel wat geld op.

Bayat verdiende zelfs geld op spelers die hij helemaal niet in zijn portefeuille had. 'De manier waarop Bayat en zijn partner Laurent Denis zich tussen de transfer van Ryota Morioka wringen, is vintage Bayat', zo vertelt Het Nieuwsblad. 'Het tweetal is toevallig in Neerpede als de Japanner met zijn zaakwaarnemer op bezoek is. Hoewel Van Holsbeeck de deal perfect met de makelaar van Morioka kan afronden, geeft hij Bayat het mandaat om namens Anderlecht op te treden.'

Bayat werd zo uit het niets makelaar van Morioka. 'Op 30 januari poseert Bayat 's avonds samen met Denis en Morioka op de foto. "Gefeliciteerd met je contract van 3,5 jaar", schrijft Bayat erbij. De Japanner wordt zelfs ondergebracht in een appartement van Mogi. Sinds zijn huisbaas in de cel zit, wil de middenvelder nu zo snel mogelijk verhuizen.

Plaats een reactie

jericho666 +3050
maandag 19 november 2018 om 21:35
Man, man, man. Als de club niet verkocht zou geweest zijn, had Van Holsbeeck eigenhandig voor het failliet gezorgd. Waarschijnlijk wou hij na Lierse een grotere scalp.
Vind ik leuk
Rebel +1826
maandag 19 november 2018 om 21:37
Sterk staaltje vakmanschap ,en die makelaar van Morioka vindt dat oké ?
Ongeloofwaardige verhalen toch wel hier op VP ,verborgen camera's ?
Vind ik leuk
sceptomaan +350
maandag 19 november 2018 om 22:31
Dat is gewoon volledig verkeerde verslaggeving.
Tegenwoordig zijn bij transfers meerdere makelaars betrokken. Vaak opereert een makelaar voor de speler en eentje voor de club.
Wanneer HVH een mandaat geeft aan Bayat voor de transfer van Morioka betekent dit NIET dat hij op dat moment makelaar is van Morioka. Wel dat hij namens RSCA mag onderhandelen met Morioka en zijn entourage.
In dit geval totaal niet nodig, maar ‘in de makelaarswereld geen ongewone praktijken en volstrikt legaal.
Vind ik leuk
jericho666 +3050
dinsdag 20 november 2018 om 00:36
Ik vraag me af hoe gewoon het is in de makelaarswereld dat een sportief manager de onderhandelingen in naam van de club laten voeren door een externe makelaar. Ik denk dat het maar bij 1 club gewoon was spijtig genoeg
Vind ik leuk
sceptomaan +350
dinsdag 20 november 2018 om 08:19
Helaas is dat niet slechts bij een club.
Wanneer wordt het efficient toegepast? Je bent een Belgische makelaar met een speler die hier het goed doet, die kan naar een club in’t buitenland waar je de kennis niet hebt van legal zaken: hoe wordt de transfer fiscaal belast, hoe zijn de fiscale zaken in het desbetreffende land? (hoeveel netto is het bruto?) Dan ga je niet naar een sociaal secretariaat obviously. Dat het in België bij één club de normale praktijk is, dat is wel waar. Mogi vergoedde Herman dan hier mooi terug voor via een omweg.
Vind ik leuk
dinsdag 20 november 2018 om 06:46
Het zou me niet verwonderen dat vhb zijn handjes ook niet proper zijn.. mss voelde hij dit aankomen en heeft daarom handjes heel snel van Anderlecht afgetrokken..
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws