Vandenbempt hekelt gewoonte van Martinez, maar... ''Dit keer heeft hij gelijk''

Vandenbempt hekelt gewoonte van Martinez, maar... ''Dit keer heeft hij gelijk''

18-11-2018 14:26
5

De Rode Duivels strijden zondagavond (vanaf 20u45) in en tegen Zwitserland om poulewinst in de Nations League. Bondscoach Roberto Martinez is op zijn hoede voor de Zwitsers.

Peter Vandenbempt heeft nu eens wel begrip voor de benadering van Martinez. ''De bondscoach is een meester in het ophemelen van de tegenstander, ook als het tegen IJsland gaat of tegen om het even wie. Af en toe is dat wel een keer vervelend'', uit Vandenbempt zijn ergernis tegenover Sporza. ''Maar als hij dat doet voor Zwitserland, heeft hij gelijk, denk ik.''

Zwitserland heeft voor eigen publiek wat recht te zetten na de blamerende 0-1 nederlaag tegen Qatar eerder deze week. Vandenbempt denkt dat dit verlies een rol speelt. ''Die 0-1 heeft er hier wel ingehakt, dat zagen we gisteren op de persconferentie met Shaqiri, Xhaka en de bondscoach. Het ging alleen maar daarover. Zelfs de relatie tussen de coach en de spelers werd in vraag gesteld. Wat dat betreft, is dat gezichtsverlies misschien wel een slechte zaak voor de Belgen. De Zwitsers zijn erop gebrand om dat recht te zetten'', waarschuwt Vandenbempt.

Lees ook: Martinez schat kansen Rode Duivels in: ''Het is nog erg spannend''