''Club-supporters' vallen drie G-voetballers van Cercle aan'

''Club-supporters' vallen drie G-voetballers van Cercle aan'

Gepubliceerd: dinsdag 13 november 2018 om 08:08di 13-11-2018 om 08:08

Dat er nog steeds een heuse rivaliteit is tussen Cercle en Club Brugge werd afgelopen weekend nog maar eens duidelijk. Zo werden drie G-voetballers van Cercle Brugge aangevallen door fans van aartsrivaal Club Brugge. Dat staat te lezen in Het Nieuwsblad.

Drie spelers - allemaal met een mentale beperking - mochten zaterdagavond even meelopen met de spelers van Cercle Brugge. Dat geweldig moment had ook een negatieve bijklank.

Kort na de wedstrijd werd de wagen van de spelers omsingeld door een aantal supporters van Blauw-Zwart. Die trokken de deuren open, één speler kreeg een slag. "Hij is zelf een Club-supporter", zegt zijn stiefvader in Het Nieuwsblad. "Die jongen begrijpt er helemaal niets van."

Een slag en de politie
"Van zodra ze merkten dat wij trainingspakken van Cercle Brugge droegen, liep het fout", zegt Christ Dhoop, één van de bestuursleden van G Cercle Brugge. "Ze gingen rond mijn auto staan en sloegen en schopten er op. Plots trok een vrouw mijn portier open. Ze nam me bij de keel, maar liet al snel weer los. Daarna trok ze de achterdeur open. Ze riep naar de jongens: 'Je bent bang, hé.' En plots gaf ze een van hen een slag. Ze gooide het portier dicht en ik kon gelukkig doorrijden. Die supporters bleven op mijn auto stampen, maar we konden ontkomen."

Dhoop diende maandag een klacht in bij de politie in Torhout, die intussen ook aan de Brugse politie werd bezorgd. De vrouw, die tot de harde kern van Club Brugge hoort, zou al bekend hebben.

Geen revanche
Bij Cercle Brugge spreekt men over "zinloos geweld", maar roept men op tot rust. "Er zal heel wat oplapwerk nodig zijn op training woensdag", zegt de voorzitter van de G-ploeg.

"Die jongens zijn daar niet goed van. Mijn spelers met een beperking hadden op dat moment precies meer verstand dan die supporters. Maar pas op, ik wil iedereen oproepen om de rust te bewaren en geen wraakacties te starten. Want zo zijn wij bij Cercle niet."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws