Thorup krijgt de wind van voren: 'Gênant is het wel, en fake'

Thorup krijgt de wind van voren: 'Gênant is het wel, en fake'

Gepubliceerd: dinsdag 13 november 2018 om 07:33di 13-11-2018 om 07:33

Het was op zijn minst een opmerkelijk zicht: Gent-coach Jess Thorup in korte broek voor de dug-out van Gent de voorbije weken. De Deense coach staat erom bekend weleens een korte broek te dragen tijdens de wedstrijd. Dat kan columnist Hugo Camps allerminst smaken.

'Een trainer in korte broek langs de lijn bij wedstrijden van de Jupiler League kan niet. Het is te ordinair jongensachtig. Niet chique en niet hygiënisch. Eigenlijk een Berufsverbot waard', klinkt het bij Het Laatste Nieuws.

Volgens hem moet Gent ook ingrijpen. 'Het past ook niet bij AA Gent. De club van de rondbuikige bourgeoisie moet nog een beetje zichzelf blijven. En verzaken aan de demagogie van vestimentaire Vikingen. AA is ten diepste drieledig. Bij voorzitter De Witte denk ik zelfs aan een horloge om de buik. De touch van hoogwaardigheidsbekleders.'

'Ik weet niet waarom coach Jess Thorup de wedstrijden per se in korte broek wil bijwonen. Zoekt hij de gloed van viriliteit? Is het camouflage van een beginnend doorzakkend lichaam? Bezorgt ijsberenromantiek hem een zaadlozing? Ik weet het niet, maar gênant is het wel. Ook nog fake', schrijft hij. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws