VP 11 van de Week: Een verrijzenis en heel wat doelpuntenmakers

VP 11 van de Week: Een verrijzenis en heel wat doelpuntenmakers

Gepubliceerd: maandag 12 november 2018 om 10:00ma 12-11-2018 om 10:00

Met Speeldag 15 is de heenronde nu afgesloten in de Jupiler Pro League. Op de laatste speeldag zagen we vooral een overdaad aan aanvallend geweld, maar ook enkele sterke defensieve prestaties.

Rotsen in de branding
Danny Vukovic
kreeg tegen Moeskroen waarschijnlijk veel meer werk dan hij verwacht had. De Australiër bewees echter opnieuw dat de twijfels rond hem onterecht waren. Hij staat er op de juiste momenten.

Op de backs kiezen we voor aanvallend geweld met Aurelio Buta en Francis Amuzu. Bij Standard maakte Christian Luyindama een uitstekende beurt, want hij haalde de wind uit de zeilen bij KV Kortrijk. Noé Dussenne speelde een solide partij bij Moeskroen.

Kums herrijst
Op het middenveld kunnen we natuurlijk niet om Sven Kums heen. Die maakte zijn eerste twee goals voor Anderlecht, en het waren twee pareltjes. Nill De Pauw scoorde ook al twee keer voor Zulte-Waregem en zorgde voor een heel belangrijke driepunter tegen Lokeren. Xavier Mercier was dan weer de regisseur bij Cercle Brugge en scoorde ook.

Mbokani doet het weer in de aanval
De bijna 33-jarige Dieumerci Mbokani was afgelopen zomer een groot vraagteken bij Antwerp, maar de gok lijkt goed uit te draaien. Tegen KV Oostende pakte hij weer uit en stond hij deze keer ook aan het kanon. Hij scoorde beide doelpunten.

Voor zijn spitsbroeders is er aardig wat keuze. Daichi Kamada moet er sowieso bij, hij zit inmiddels al aan acht doelpunten in de competitie. Bij Sporting Charleroi liet Christian Benavente zich opmerken met een heerlijke kopgoal én zette hij Massimo Bruno op weg naar de 2-1. 

Plaats een reactie

Gimini +1019
maandag 12 november 2018 om 10:52
Tegen die ploeg wint de top 3 met de vingers in de neus...lol
Vind ik leuk
Makke53 +385
maandag 12 november 2018 om 11:16
Verliezen, nooit gene voetbal gezien zekers! Goe ploegske !
Vind ik leuk
Lord Wenger +16976
maandag 12 november 2018 om 12:17
Ik mis Plastun hier toch wel. Die rode kaart van hem was top!
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws