KV Oostende kan ogen niet geloven: “De VAR was nog aan het aperitieven”

KV Oostende kan ogen niet geloven: “De VAR was nog aan het aperitieven”

09-11-2018 23:14
14

KV Oostende voelt zich bestolen op het veld van Antwerp. De VAR speelde een belangrijke rol in de 2-0 zege van The Great Old. Nkaka kreeg rood namens Oostende, terwijl Mbokani en Bolingi ontsnapten aan het rode karton.

Ook werd in de beginfase geen strafschop gegeven na een handsbal van Rodrigues. "Ik vind het onbegrijpelijk dat de scheidsrechter niet naar de beelden is gaan kijken bij de strafchopfase. We worden hier bestolen. De rode kaart voor Nkaka was ferm overdreven”, wordt Vandendriessche geciteerd door Sporza.

”Mbokani krijgt zelfs geen kaart voor natrappen. Met de VAR zouden er minder fouten mogen zijn. Nu waren er net meer. Na de rust hebben we geprobeerd wat we konden, maar het zat er niet in. Jammer, want het was onze beste wedstrijd tegen een grote club."

Ook Brecht Capon kan zijn ogen niet geloven. "Jammer dat we niet over voetbal kunnen praten. Misschien zaten zaten de heren in het busje nog niet klaar bij de eerste fase en waren ze nog een aperitief aan het drinken. Ik weet het niet. We kunnen ons de vraag stellen waavoor de A staat in VAR. Vul het zelf maar in... Als je op voorsprong kan komen, krijg je misschien een andere wedstrijd. Helaas."