Belgische spits in Nederland heeft het moeilijk: 'Al sinds januari'

Belgische spits in Nederland heeft het moeilijk: 'Al sinds januari'

Gepubliceerd: donderdag 8 november 2018 om 14:14do 08-11-2018 om 14:14

Voor FC Utrecht-spits Cyriel Dessers zijn het 'warrige tijden' in stadion Galgenwaard. Onze landgenoot vertelt dat in gesprek met het Algemeen Dagblad. Dit seizoen zit hij vaker op de bank dan hem lief is.

Afgelopen zondag was de oud-speler van Lokeren en Oud-Heverlee Leuven belangrijk voor zijn club door de openingstreffer te maken tegen ADO Den Haag. Dessers vierde z'n goal uitbundig. "Het zijn heel warrige tijden met ups en downs, maar vooral veel downs. Dan is dit wel heel fijn", legt hij uit.

De 23-jarige aanvaller doelt op zijn situatie in Nederland. Onder Jean-Paul de Jong kwam Dessers amper aan spelen toe. Ook Dick Advocaat lijkt (nog) niet goed te weten wat hij met de speler aan moet.

"Eigenlijk is het sinds januari al zo wisselvallig en wispelturig. Dan speel ik een wedstrijd, zit ik er weer vier of vijf op de bank, dan speel ik er weer twee. Dat is niet gemakkelijk."

Dessers 'voelt geen vertrouwen' vanuit de staf. "Dat gevoel is op dit moment niet echt aanwezig. Het zou lekker zijn om gewoon eens te mogen blijven staan, ook na een mindere wedstrijd of als je niet scoort."

Plaats een reactie

w-b forever +1993
donderdag 8 november 2018 om 14:22
Mag gerust naar ons komen op huurbasis.Want zoals het nu loopt kunnen we dessers zeker gebruiken.
Vind ik leuk
firedwarf +4183
donderdag 8 november 2018 om 20:05
beter voor genk gekozen toen em kon :-)
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws