Telefoontaps lekken uit: Timmermans genoemd, ook bestuur Waasland-Beveren

Telefoontaps lekken uit: Timmermans genoemd, ook bestuur Waasland-Beveren

02-11-2018 08:14
11

KV Mechelen lijkt zo stilaan toch te moeten vrezen voor hevige sancties. Onder andere Thierry Steemans (financieel directeur) en mede-eigenaar Olivier Somers werden verdacht van matchfixing. Was ook voorzitter Johan Timmermans (gedeeltelijk) op de hoogte?

Bij KV Mechelen wist men dat winst tegen Waasland-Beveren absoluut noodzakelijk zou zijn. Er wordt nu ook onderzocht of er sprake was van matchfixing bij die wedstrijd tussen beide ploegen. Dat er alvast over werd gesproken, blijkt uit de telefoontaps van enkele spilfiguren in het onderzoek. Het Nieuwsblad wist enkele van die gesprekken te bemachtigen.

Dit valt te lezen in het dagblad:
Steemans: "Ik heb een nieuw nummer. In deze periode weet je nooit. Een beetje wisselen kan geen kwaad. (...) Gisteren heb ik Olivier Swolfs ontmoet. Over zondag (de wedstrijd tegen Waasland Beveren, red.) mag je gerust zijn. (...) Beveren heeft ­gezegd dat het absoluut wil meewerken. We zijn er volop mee bezig.”

Timmermans: "Gaan hun spelers ­allemaal spelen? Je begrijpt wat ik bedoel."

Steemans: "Ze gaan een mix doen. Dejan (Veljkovic) heeft met ­Moeskroen gesproken. Paul (Allaerts) is op zijn hoede en heeft alles onder controle. Vrijdag zal hij samen met de trainer de spelers toespreken om ze wat bang te maken. Dat ze niet mogen ingaan op voorstellen want dat er controle is."

Waasland-Beveren
Ook bij Waasland-Beveren zouden bestuursleden op de hoogte geweest zijn. Onder andere Dirk Huyck en Olivier Swolfs worden genoemd. Zo belde Huyck naar Swolfs en zei hij dit. "Thierry Steemans en Olivier ­Somers zijn de enigen die op de hoogte zijn van de ontmoeting met Veljkovic", zegt Huyck.

"KV Mechelen wil een stuk officieel betalen en een stuk aan mij persoonlijk. Maar dat wil ik niet. Ik heb geen ­problemen om te helpen maar ik weet niet hoe ik dit kan doen zonder zelf risico te lopen als voorzitter en als mens. We kunnen helpen maar het hoeft niet financieel te zijn", klonk het.