De pijnlijke degradatie met Malinwa: 'Het ging telkens verkeerd, triest'

De pijnlijke degradatie met Malinwa: 'Het ging telkens verkeerd, triest'

01-11-2018 08:45
3

Momenteel werkt hij er hard aan om een belangrijke pion te worden bij Club Brugge. Maar vorig seizoen zal de middenvelder niet snel vergeten. Rits degradeerde met KV Mechelen. Een degradatie die hij niet had zien aankomen.

"We kwamen van een topjaar waarin we altijd Play-Off 1 moesten halen, maar die net misten. Alles zat toen goed: goeie prestaties, duidelijk systeem, een fantastisch jaar. Maar toen vorig seizoen begon, kantelden een aantal wedstrijden in ons nadeel", zegt hij bij Sport/Voetbalmagazine.

Hij weet ook waar het fout liep. "Andere jaren hadden we maar één kans nodig voor een goal, nu ging het telkens verkeerd. Zulte Waregem maakt dat nu ook mee, denk ik. Die wedstrijd laatst in Charleroi... Typisch. En triest", aldus Rits.

No Sweat-mentaliteit
Bij KV Mechelen zocht men in de spelerskern dan ook naar oplossingen. "Het enige wat je kan doen, is hard werken. Dat hebben we intern zeker 100.000 keer gezegd. Om het plat te zeggen: het gras opfretten en gaan. Eventueel een slechte bal geven, maar wél je kop ervoor leggen. Dat moet altijd, maar op zo'n moment nog tien procent meer. En dan is het kut dat het uiteindelijk toch niet lukt."

De gemiste strafschop
Voor Rits werd het nog wat moeilijker, toen hij op een cruciaal moment een strafschop miste. "Ja. Een heel moeilijke periode. Sommige supporters waren daar niet gelukkig mee en dat begrijp ik. Mechelen is de club van hun hart. Maar voor mij was het zeker even zuur", besluit hij.