'Dus je vervangt je trainer door iemand die al vijf jaar geen ploeg meer heeft?'

'Dus je vervangt je trainer door iemand die al vijf jaar geen ploeg meer heeft?'

31-10-2018 11:26
7

Naar goede gewoonte staan eind oktober alweer flink wat trainers onder immense druk in het Belgische voetbal. Peter Maes moest het gelag al betalen bij Sporting Lokeren, net als René Trost bij het gloednieuwe Lierse Kempenzonen. Eric Van Meir staat erbij en kijkt ernaar.

De oud-verdediger is erg scherp voor het huidige klimaat. 'Dus je vervangt je trainer door iemand die al vijf jaar geen ploeg meer heeft?', verwijst hij naar de intrede van Trond Sollied op Daknam. De Noor kende in ons land grote successen met Club Brugge, maar dat ligt alweer ruim een decennium achter ons. Sollied stond voor het laatst aan het roer van een team in 2013.

Van Meir is echter nog niet uitgeraasd. 'Dus je vervangt je trainer door iemand die in dezelfde competitie minder punten heeft behaald, maar geen trainersdiploma heeft?', verwijst hij naar de situatie bij Lierse Kempenzonen. Daar wordt Trost opgevolgd door de tandem Dave De Herdt - Urbain Spaenhoven. Dat duo was tot nu toe aan de slag bij Rupel Boom, dat in dezelfde reeks voetbalt en dus lager geklasseerd staat.