'Rednic accepteert racisme van eigen fans en drijft speler naar de uitgang'

'Rednic accepteert racisme van eigen fans en drijft speler naar de uitgang'

30-10-2018 16:00
1

Het gaat van kwaad naar erger bij Dinamo Boekarest, de club van trainer Mircea Rednic. De resultaten zijn dramatisch en nu laten de supporters zich ook nog eens racistisch uit tegen de eigen spelers. 

Dinamo pakte amper 3 op 21 in de Roemeense competitie en is daarmee afgezakt naar de twaalfde plaats. Onacceptabel voor een 18-voudig landskampioen. De emoties lopen inmiddels hoop op bij de achterban, wat zich maandag uitte in schandalige taferelen.

Op bezoek bij Concordia Chiajna werd de Panamese middenvelder Armando Cooper het slachtoffer van racisme van zijn eigen fans. Toen Cooper reageerde, wilde een boze fan hem zelfs aanvliegen. Stewards moesten ingrijpen om een handgemeen te voorkomen. Opvallend genoeg weigerde trainer Rednic na afloop het voorval te veoordelen. ''Fans hebben het recht om teleurgesteld te zijn'', zei de ex-coach van onder meer Standard en Royal Excel Moeskroen tegen de Roemeense pers. 

Volgens de toonaangevende voetbaljournalist Emanuel Roşu zou Cooper als gevolg van de schokkende gebeurtenissen de club willen verlaten. Overigens staat Logan Bailly op het punt om bij de topclub in verval te tekenen.