UPDATE: Frenay reageert na 'klacht-verhaal van Meunier': Altijd transparant

UPDATE: Frenay reageert na 'klacht-verhaal van Meunier': "Altijd transparant"

27-10-2018 17:35
59

Thomas Meunier heeft een klacht ingediend tegen zijn vroegere makelaar Didier Frenay. De Rode Duivel zou niet op de hoogte zijn geweest van een deal tussen Frenay en Club Brugge. Dat meldt Le Soir.

Meunier trok in 2011 van Virton naar Club Brugge en Frenay zou daarbij een zonder zijn medeweten een opvallende constructie hebben opgezet. Le Soir zegt een document te hebben waaruit blijkt dat het bedrijf Star Factory - eigendom van Frenay en Blauw-Zwart, de opbrengst zouden delen bij een toekomstige transfer.

Een zogenaamde Third Party Ownership (TPO) was echter verboden, toen Paris Saint-Germain in de zomer van 2016 concreet werd voor de offensieve rechtsachter. Er moest dus een oplossing worden gevonden. Club Brugge kocht uiteindelijk de andere 50 procent van de eigendomsrechten voor een bedrag van twee miljoen euro af.

Nu Meunier dit te horen is gekomen, heeft hij bij de rechtbank van Luik een klacht ingediend tegen zijn voormalige zaakwaarnemer. Wordt vervolgd.

Update 27/10, 17.35: Didier Frenay nam contact op met de RTBF om zijn kant van het verhaal te doen. Hij ontkent weet te hebben van een eventuele klacht. "Club Brugge kocht destijds inderdaad 50% van Star Factory, maar dat was minder dan twee miljoen euro", zegt de makelaar.  "Richting mijn spelers ben ik altijd transparant. Ze weten hoe ik werk."

Toch stelt Frenay dat hij Meunier mogelijk te laat op de hoogte stelde bij zijn transfer van Virton naar Club Brugge. "Thomas kwam bij mijn thuis en was verrast door de situatie. We vonden een akkord en hebben samengewerkt om een loonsverhoging bij Club Brugge te krijgen."