Schitterend gedaan, Genk haalt uit in Turkije

25-10-2018 23:01
23

KRC Genk heeft donderdag in de Europa League gedaan wat RSC Anderlecht niet kon doen, winnen van een Turkse ploeg. Op het veld van Besiktas haalden de Limburgers het fraai met 1-4.

In Turkije kan het soms spoken, maar daar had Genk donderdag weinig last van. De thuisploeg kon zijn wil niet opleggen en Genk wachtte geduldig op zijn kans. Na 26 minuten liet Genk even zien hoe goed het kan voetballen. Achteraan tikten de bezoekers het rustig uit en uiteindelijk nam Samtta de bal heerlijk op de slof, 0-1. In de eerste helft kreeg N'Dongala de kans om de score te verdubbelen, maar liet dat na.

Na de rust had Genk alles onder controle. Via de perfecte counter kwam het dan toch op 0-2. Weer was Samatta aan het feest. Op een kwartier van het einde werd het weer heel even spannend, Vagner Love maakte de aansluitingstreffer. Onder de indruk was Genk niet. N'Dongala wandelde door de achterhoede van Besiktas en faalde oog in oog met Karius niet, 1-3. Meteen daarna had invaller Piotrowki het geluk dat zijn kopbal via een verdediger in doel belandde. Uiteindelijk zette Vagner Love de 2-4 eindstand op het bord.

In de andere wedstrijd van groep I deelden Sarpsborg 08 en Malmö de punten. Tien minuten voor het einde opende Vindheim voor de bezoekers de score. Vlak voor tijd zorgde Halvorsen voor de 1-1 eindstand. Genk staat nu in de groep aan kop met zes punten. Sarpsborg en Malmö hebben er vier. Besiktas staat laatste met drie op negen.