Anderlecht geeft de overwinning uit handen tegen Fenerbahçe

Anderlecht geeft de overwinning uit handen tegen Fenerbahçe

25-10-2018 20:42
13

Anderlecht heeft in eigen huis niet kunnen winnen van Fenerbahçe. Na een erg bewogen partij bleek het steken op een 2-2.

In de beginminuten was het vooral Anderlecht dat het spel maakte. Dat leidde ook snel tot een eerste kans, maar Gerkens trapte op doelman Tekin. Fenerbahçe speelde zonder vertrouwen en kwam nauwelijks aan kansen, al was het schot van Slimani op het halfuur vervaarlijk. Uiteindelijk kon Anderlecht met een voorsprong de pauze in. Na een knappe aanval bediende Kums Bakkali en die werkte heerlijk af.

De tweede helft begon meteen schitterend voor de thuisploeg. Bakkali sneed naar binnen en liet de doelman opnieuw kansloos. 2-0 dus, de match leek gespeeld. De Turken maakten plots twee goals uit het niets. Eerst werd Frey op weg gezet door Gerkens met een dramatische pass. Daarna was het Kildirim die uitpakte met een klassegoal. Het sneed meteen de benen af bij Anderlecht, dat niet meer in staat was tot een slotoffensief.

Andnerlecht blijft zo op de laatste plaats in de groep met één puntje. Spartak Trnava verloor van Dinamo Zagreb en staat nu op drie punten. Fenerbahçe staat op vier, Dinamo is ongenaakbaar met de volle negen punten.