Vanhaezebrouck blij met plotse weelde: Tja, dat is top, hé

Vanhaezebrouck blij met plotse weelde: "Tja, dat is top, hé"

Gepubliceerd: maandag 22 oktober 2018 om 07:55ma 22-10-2018 om 07:55

Weken vond Nany Dimata de weg naar de goal niet, maar in een week kan het snel gaan. Eerste hielp de aanvaller de Belgische beloften met zijn doelpunten aan een EK-ticket. Daarna hielp Dimata met een hattrick Anderlecht aan een 4-2 zege tegen Cercle Brugge. Hein Vanhaezebrouck ziet het graag gebeuren. 

Dimata en Ivan Santini scoorden dit seizoen elk acht keer in de Jupiler Pro League . "Ik heb zeker geen reden tot klagen", reageerde Vanhaezebrouck na de zege tegen Cercle Brugge in Het Laatste Nieuws. "Want Nany en Ivan hebben beiden acht keer gescoord, niemand in België doet beter. Tja, dat is top, hé."

In zijn vorige zeven matchen voor Anderlecht scoorde Dimata geen enkele keer. "Maar nu heeft hij andermaal bewezen dat hij veel kwaliteiten heeft", stelt Vanhaezebrouck. 

Vanhaezebrouck zag zijn poulain vorige week twee keer scoren tegen Zweden bij de beloften."Alleen is het daar anders voetballen. Er is meer ruimte, hier bij Anderlecht proberen we het spel te maken. Dat is soms moeilijker, Nany moet daar nog stappen in zetten, hij werkt daaraan en is pas eenentwintig ... Dat vergeet men soms te snel, maar hem wacht sowieso een mooie toekomst."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws