Verbijstering over vrijspraak Wesley en co.: ''Het is spotten met de Pro League''

Verbijstering over vrijspraak Wesley en co.: ''Het is spotten met de Pro League''

21-10-2018 12:27
5

Wesley Moraes (Club Brugge), Mehdi Carcela (Standard), Eric Ocansey (KAS Eupen) en Loris Brogno (Beerschot Wilrijk) werden vrijdag in hoger beroep vrijgesproken door de Geschillencommissie. Het viertal wordt dus niet gestraft voor hun rode kaarten. De uitspraak wekt veel verbazing.

Pierre François, CEO van de Pro League, beschouwt de uitspraak als een pijnlijke nederlaag. ''Ik heb me niet gemoeid met de rechtsgang, maar deze uitspraak is een totale verloochening van het werk van de Pro League. Meer zelfs, het is spotten met de Pro League'', uit François zijn frustratie tegenover Het Belang van Limburg.

Ook bij de clubs leidt de uitkomst van de soap tot veel onbegrip. Volgens Paul Allaerts, algemeen directeur van Royal Excel Moeskroen, is er sprake van een ongelijke behandeling. ''Wij werden gestraft en dat valt niet meer terug te draaien, maar deze uitspraak bewijst dat er sprake is van twee maten en gewichten'', aldus Allaerts.

Kortrijk-voorzitter Joseph Allijns, zelf jurist, vindt dat er dringend moet worden ingegrepen. ''Er moet een diepgaande hervorming komen van de sanctionerende organen van de voetbalbond. Zo kan het niet verder'', spreekt hij duidelijke taal.

Lees ook: Collega van Carcela zet vraagtekens bij gang van zaken: 'Zonder commentaar'