'Ontslag Lopetegui onvermijdelijk: grote vraag of Real-trainer El Clásico haalt'

'Ontslag Lopetegui onvermijdelijk: grote vraag of Real-trainer El Clásico haalt'

Gepubliceerd: zondag 21 oktober 2018 om 08:00zo 21-10-2018 om 08:00

De dagen van Julen Lopetegui als trainer van Real Madrid zijn geteld. Dat meldt Marca. De Koninklijke wist de sportieve malaise zaterdag geen halt toe te roepen tegen Levante, dat in Estadio Santiago Bernabéu met 1-2 te sterk was.

Volgens Marca is een ontslag van Lopetegui haast onvermijdelijk. Als het niet vandaag of morgen is, dan wel na El Clásico tegen FC Barcelona van volgende week. Voorzitter Florentino Pérez kon er na de nederlaag tegen Deportivo Alavés nog van weerhouden worden om in te grijpen, maar zijn geduld lijkt nu op.

Het borrelt niet alleen binnen het bestuur. Lopetegui zelf is allerminst tevreden over het gebrek aan aankopen. De oefenmeester vroeg herhaaldelijk om bepaalde posities te versterken, maar onder meer een adequate vervanger van Cristiano Ronaldo kwam er niet. Marca wijst bovendien op het feit dat de selectie van Real vooral in de breedte al jarenlang op rij kwaliteit inboet.

Ook Lopetegui treft evenwel blaam. De sportkrant meent dat hij zijn spelers niet weet te raken. De selectie krijgt eveneens een veeg uit de pan. Zo was aanvoerder Sergio Ramos afgelopen zomer groot voorstander van de komst van Lopetegui, maar net als veel van zijn teamgenoten is hij hopeloos uit vorm.

Plaats een reactie

Franco83 +321
zondag 21 oktober 2018 om 08:34
Hier gaat een trainerswissel niet veel veranderen. Die ploeg heeft bijna een decennium gedraaid op de pure klasse van cr7. Dat verander je niet zomaar. Ik heb het altijd geweten dat real een moeilijk tijdperk zou tegemoet gaan zonder ronaldo. Hetzelfde geldt achter een paar jaren voor barca als messi er niet meer zal zijn
Vind ik leuk
zapperboy +1277
zondag 21 oktober 2018 om 09:26
Ach, ach, 'n heel normaal verschijnsel bij een club die niet " draait ".
De trainer wordt als eerste geslachtofferd.
Vind ik leuk
Basvyncke +910
zondag 21 oktober 2018 om 09:48
Het vertrek van Ronaldo is natuurlijk een belangrijke reden voor het mindere spel, maar de namen die er nog spelen moeten toch kunnen winnen thuis van Levante. Iedereen is dus beetje schuldig. Bestuur voor de gemiste grote vervanger maar ook de trainer. Deze ploeg kan veel beter. Modric, Kroos, Bale, Isco, Asenjo, Lucas Vazquez zelfs Benzema... Er is maar 1 ster vertrokken. Onze ploegen moeten meer incasseren tijdens de transferperiode
Vind ik leuk
dethklok28 +5690
zondag 21 oktober 2018 om 10:10
Dit gaat misschien een vreemde stelling zijn maar in mijn ogen is de huidige malaise niet geheel te wijten aan het vertrek van Ronaldo. Ok die scoorde veel. Maar de kansen werden niet door hem gecreëerd. Dus iemand anders moet ze nu scoren. Maar de kansen volgen niet echt. Dwz dat het niveau op het middenveld serieus gezakt is.

Mijn gedacht? Decompressie. 3 jaar achter elkaar de champions league winnen met bijna dezelfde ploeg. Die spanning is er wat uit.
Nochtans is de wedstrijd Madrid Roma van dit jaar 1 van de mooiste wedstrijden die ik de laatste jaren gezien heb van Madrid. Zie het wel terug goed komen. Mss niet met deze trainer. Ik denk dat de omstandigheden waarin hij kwam niet ideaal waren en het feit dat er niets binnen kwam (mariano)
Ik heb het gevoel dat de excuses al van 1 september klaar liggen om te zeggen waarom het minder draait.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws