Blessure Messi grote domper op ruime Barcelona-zege op Sevilla

20-10-2018 23:01
1

FC Barcelona is door een 4-2 zege op Sevilla de nieuwe koploper van de Primera Division, maar waarschijnlijk praat iedereen na de wedstrijd over hoe het met Lionel Messi is. De Argentijn moest de strijd in de eerste helft staken met een op het oog zware blessure.

Op het moment dat Messi zich moest laten wisselen stond Barcelona al met 2-0 voor. Philippe Coutinho zorgde met een snelle 1-0 voor een droomstart, waarna Messi de score verdubbelde. Daarna hield heel Camp Nou de adem in. Messi viel op de grond en leek een zware armblessure op te lopen. Hij kon niet verder en liet zich vervangen door Ousmane Dembélé.

In de tweede helft zocht Barcelona nadrukkelijk naar de beslissende 3-0, zodat de voet van het gaspedaal kon met het oog op de Champions League-wedstrijd tegen Internazionale van komende woensdag. Sevilla gaf zich echter niet gewonnen en was regelmatig gevaarlijk, maar Barcelona kon leunen op de klasse van Marc-André Ter Stegen, die zijn ploeg met meerdere reddingen op de been hield.

De beslissende 3-0 kwam van Luís Suarez. De spits lokte een penalty uit, die hij zelf benutte. Sevilla deed tien minuten voor tijd nog wat terug. In de blessuretijd besliste Luis Muriel de eindstand op 4-2. Barcelona gaat met achttien punten uit negen duels aan kop in de Primera Division. Alaves volgt met zeventien punten.