Genk profiteert van misstap Club Brugge en vergroot voorsprong op landskampioen

Genk profiteert van misstap Club Brugge en vergroot voorsprong op landskampioen

Gepubliceerd: zaterdag 20 oktober 2018 om 22:21za 20-10-2018 om 22:21

KRC Genk heeft de voorsprong op Club Brugge alweer kunnen vergroten. In eigen huis kende het weinig moeite met Eupen. Het werd 2-1 voor de Limburgers.

Aan de score was het niet meteen te zien in de eerste helft, maar de Limburgers speelden de bezoekers uit Eupen met momenten helemaal zoek. Dat werd ook beloond met een heerlijk doelpunt van Leandro Trossard iets voorbij het kwartier.

Eupen kon al voetballend geen vuist maken en probeerde het Genk dan op een andere manier moeilijk te maken. Het spel van de bezoekers werd potiger, tot grote frustratie van onder andere Philippe Clement. De Genkse doelman moest alvast helemaal niet in actie komen tegen een Eupen dat er vooral op gebrand leek te zijn om Genk niet te veel te laten scoren.

Eupen geeft zich niet gewonnen
In de tweede helft kwam Eupen toch met wat meer drang naar voren uit de kleedkamer. Bijna ook met succes. Siebe Blondelle had de 1-1 aan de voet, maar besloot onbegrijpelijk naast. Genk kwam even met de schrik vrij.

Pozuelo reageerde even later met een goede vrije trap, hij mikte op de paal. Eupen leek wat meer in de wedstrijd te komen. Genk speelde met vuur, maar raakte niet verbrand. Daarvoor moet het Trossard bedanken, die 25 minuten voor tijd voor de 2-0 zorgde.

Eupen kon het leed nog enigszins verzachten door tien minuten voor tijd voor de 2-1 te zorgen. Het kwaad was echter al geschied. Het bleef 2-1.

Plaats een reactie

THOR4ever +3403
zaterdag 20 oktober 2018 om 22:36
Bij momenten wervelende eerste helft, maar de laatste 20’ viel het serieus uit elkaar bij Genk. Niettemin een verdiende zege. Ze moeten leren wat efficiënter te worden.
Vind ik leuk
zaterdag 20 oktober 2018 om 22:58
Dit Genk kan enkel van zichzelf verliezen en het laatste kwartier was daar een goed voorbeeld van.
Het was puur door nonchalance dat Eupen kon scoren en dat het uiteen viel.
Vind ik leuk
zaterdag 20 oktober 2018 om 23:14
Genk speelde bij momenten weer wervelend. Nu komen 2 belangrijke weken met besiktas, standard, Antwerp en Brugge. Komen ze die goed gaat voorsprong enorm zijn op rest.
Vind ik leuk
wesleyvb +1373
zondag 21 oktober 2018 om 08:42
FE-NO-ME-NA-LE TROSSARD ! 15 goals in 17 matchen als flankspeler ! Dan nog te zwijgen van zijn assists ! En WAT voor goals maakt hij ! Om van te smullen als voetballiefhebber ! Deze statistieken, ga ze maar zoeken in Europa ! Als een Tielemans, 20miljoen heeft gekost van Anderlecht naar Monaco. Wat kan je dan voor deze Wereldspeler vragen? Een pak meer mijn mening !
Vind ik leuk
zondag 21 oktober 2018 om 11:40
Hij wordt de opvolger van Hazard bij Chelsea als die naar Real gaat in de zomer.
En als hij in januari niet wordt beloond met de Gouden schoen is het een eeuwige schande. Net zoals ze ooit eens een 2e rangs en talentloze Argentijn verkozen boven de beste keeper ter wereld.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws