Genk profiteert van misstap Club Brugge en vergroot voorsprong op landskampioen

20-10-2018 22:21
3

KRC Genk heeft de voorsprong op Club Brugge alweer kunnen vergroten. In eigen huis kende het weinig moeite met Eupen. Het werd 2-1 voor de Limburgers.

Aan de score was het niet meteen te zien in de eerste helft, maar de Limburgers speelden de bezoekers uit Eupen met momenten helemaal zoek. Dat werd ook beloond met een heerlijk doelpunt van Leandro Trossard iets voorbij het kwartier.

Eupen kon al voetballend geen vuist maken en probeerde het Genk dan op een andere manier moeilijk te maken. Het spel van de bezoekers werd potiger, tot grote frustratie van onder andere Philippe Clement. De Genkse doelman moest alvast helemaal niet in actie komen tegen een Eupen dat er vooral op gebrand leek te zijn om Genk niet te veel te laten scoren.

Eupen geeft zich niet gewonnen
In de tweede helft kwam Eupen toch met wat meer drang naar voren uit de kleedkamer. Bijna ook met succes. Siebe Blondelle had de 1-1 aan de voet, maar besloot onbegrijpelijk naast. Genk kwam even met de schrik vrij.

Pozuelo reageerde even later met een goede vrije trap, hij mikte op de paal. Eupen leek wat meer in de wedstrijd te komen. Genk speelde met vuur, maar raakte niet verbrand. Daarvoor moet het Trossard bedanken, die 25 minuten voor tijd voor de 2-0 zorgde.

Eupen kon het leed nog enigszins verzachten door tien minuten voor tijd voor de 2-1 te zorgen. Het kwaad was echter al geschied. Het bleef 2-1.