Bayern wint weer eens, ook koploper Dortmund doet werk voortreffelijk

Bayern wint weer eens, ook koploper Dortmund doet werk voortreffelijk

20-10-2018 17:28

Bayern München heeft na vier officiële wedstrijden zonder overwinning weer eens een driepunter gepakt. Omdat RB Leizpig punten verspeelde tegen FC Augsburg, klimt Der Rekordmeister naar een voorlopige tweede plek achter Borussia Dortmund.

Het VfL Wolfsburg van Koen Casteels moest in eigen huis buigen voor de regerende landskampioen. Robert Lewandowski schoot na een half uur spelen de 0-1 binnen na een fraai overstapje van Thiago Alcantara en profiteerde na rust van een nonchalante terugkopbal van rechtsback William: 0-2.

Twee Nederlanders brachten de spanning weer terug in de wedstrijd: Arjen Robben liep tegen twee gele kaarten aan en Wout Weghorst schoot de aansluitingstreffer achter Manuel Neuer. De tien van Bayern liepen in de slotfase echter opnieuw uit. Lewandowski was ditmaal de aangever en James Rodriguez passeerde Casteels in de korte hoek.

Borussia Dortmund behield zijn voorsprong van vier punten op Bayern dankzij een ruime uitzege bij VfB Stuttgart. Het verschil was na een half uur spelen al gemaakt: Jadon Sancho en Marco Reus wezen BVB de weg, waarna Bundesliga-topscorer Paco Alcacer met een schitterende boogbal zijn zevende treffer van het seizoen maakte. Invaller Maximilian Philipp verzorgde het slotakkoord en legde de 0-4 eindstand vast.

De overige uitslagen:
Bayer Leverkusen-Hannover 96 2-2
1. FC Nürnberg-Hoffenheim 1-3
FC Augsburg-RB Leipzig 0-0