Zondag op het programma: Vijf minuten stilte en dan “Voetbalbond Maffia”

Zondag op het programma: Vijf minuten stilte en dan “Voetbalbond Maffia”

Gepubliceerd: zaterdag 20 oktober 2018 om 15:50za 20-10-2018 om 15:50

De afgelopen dagen/weken gebeurde er heel wat in het Belgische voetbal. Er waren de vreemde (niet-)schorsingen van spelers, de verboden op bepaalde spandoeken en natuurlijk de zaak Propere Handen. De fans van Charleroi zijn het allemaal beu en plannen dit weekend een actie.

Storm Ultras 2001, een supportersgroep van Sporting Charleroi, heeft via een open brief op Facebook haar ongenoegen geuit over de huidige gang van zaken in het Belgische voetbal.

'Heel wat gezangen of spandoeken met betrekking op de scheidsrechters mogen niet meer. Er staan zware boetes op, maar wij gaan door. Onze mond zullen ze niet snoeren', klinkt het bij de fans van Charleroi.

'Fans gaan door het vuur voor hun club, maar bij de voetbalbond en bij de Pro League zit er maffia. Hun leden begrijpen niet wat een kaartje kost. Ze parasiteren op de voetbalfan. Het is genoeg geweest.'

Zondag speelt Charleroi op het veld Zulte Waregem. 'Tijdens de eerste vijf minuten gaan wij stil zijn. Zo willen we de voetbalbond laten geloven dat we hun regels volgen. Daarna zullen we druk leggen op de scheidsrechter. Wij zullen nooit zwijgen.'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws