'Anderlecht vindt opvolger voor ontslagen hoofdscouting in eigen rangen'

'Anderlecht vindt opvolger voor ontslagen hoofdscouting in eigen rangen'

20-10-2018 11:55
24

Marc Coucke heeft sinds zijn komst bij RSC Anderlecht al heel wat veranderingen doorgevoerd. Onder meer Herman Van Holsbeeck werd na jarenlange dienst aan de kant geschoven. De voorzitter van paars-wit blijft maar slachtoffers maken.

Het Nieuwsblad geeft mee dat Coucke duidelijk af wil van het oude regime op Anderlecht. De preses zette Katharine Viaene aan de deur. Zij was jarenlang de secretaresse van Van Holsbeeck, maar ook zij moet na 21 jaar de club verlaten. De reden voor haar ontslag is onduidelijk, bovendien weigerde Coucke zelf alle commentaar.

Daarnaast verlaat ook scout Dimitri Mbuyu het Astridpark. De ex-speler van onder meer Lokeren, Standard en Club Brugge neemt, samen met nog twee scouts, afscheid van Anderlecht. De drie heren, allen op zelfstandige basis, zijn niet meer welkom.

Sinds Coucke voorzitter is bij Anderlecht, vertrokken er al minstens twintig werknemers. Het exacte aantal is volgens het dagblad moeilijk te achterhalen, omdat er ook op het vlak van veiligheid en informatica slachtoffers vielen.

Update 20/10, 11.55: Volgens Het Laatste Nieuws gaat Anderlecht voorlopig niet ver op zoek naar een vervanger voor Dimitri Mbuyu. 'Op korte termijn is de verwachting dat Pieter Eecloo, die al bij de recordkampioen werkte als secretaris van de scouts, het takenpakket van Mbuyu overneemt', klinkt het in de krant.