'Vanhaezbrouck wilde mij er echt bij, maar het bleef aanslepen'

'Vanhaezbrouck wilde mij er echt bij, maar het bleef aanslepen'

06-10-2018 13:19
7

Op de transfermarkt heeft RSC Anderlecht voorlopig nog niet al te best gepresteerd. Vooralsnog kan enkel Thomas Didillon genoemd worden als de enige echte geslaagde transfer. Al had het niet veel gescheeld of de Fransman kwam er zelfs niet.

Zo was ook Matz Sels op weg naar Anderlecht. De Rode Duivel bereikte een akkoord met de club, maar paars-wit wou geen vier miljoen euro betalen voor de doelman. "Ik had een overeenkomst met de club, dus ik ging er wel vanuit dat het in orde zou komen", zegt Sels.

"Maar het bleef aanslepen… Hoe meer tijd er over ging, hoe slechter mijn gevoel erbij was", geeft de doelman van Strasbourg aan bij Het Nieuwsblad.

Hein Vanhaezebrouck had Sels nochtans graag gehouden. "Ik had tijdens die onderhandelingsperiode contact met de keeperstrainer. Hij en de coach hadden bij het bestuur aangegeven dat ze met mij door wilden gaan. Want ja, ik ben in het verleden toch vaak door het vuur gegaan voor de coach."

"Maar wat er zich werkelijk afspeelt achter de schermen, daar ben je als speler zelf eigenlijk niet van op de hoogte. En soms is dat maar beter ook. Ik stond persoonlijk niet in contact met de mensen die de beslissingen nemen. Maar je voelt na een tijdje wel dat het te lang aansleept. Misschien wilden ze niet veel geld aan mij uitgeven", besluit Sels.