PSG leeft zich uit: Neymar maakt hattrick, heerlijke assist van Meunier

03-10-2018 20:54

Paris Saint-Germain heeft woensdag kinderlijk eenvoudig afgerekend met Rode Ster Belgrado. De Franse kampioen was heer en meester en won met 6-1. Neymar was met drie goals weer eens de gevierde man.

PSG had in het Parc des Princes helemaal niets te duchten van de Serviërs. Neymar opende na twintig minuten de score met een schitterende vrije trap. 85 seconden later lag de bal weer in het net. De Braziliaan rondde ditmaal af na een combinatie met Kylian Mbappé. Nog voor rust voerden Edinson Cavani en Angel Dí Maria de score verder op. De Uruguayaan snoepte de bal makkelijk af van de Rode Ster-verdedigers, waarna hij binnen schoot. De Argentijn rondde een zeer fraaie assist met buitenkantje voet van Thomas Meunier af.

Ook in de tweede helft trok PSG aan de touwtjes. Het duurde desondanks even voordat de 5-0 viel. Na een zeer fraaie lob kwam de bal via Juan Bernat en de voet van Cavani bij Kylian Mbappé, die de bal in het lege doel tikte. Vijf minuten later deed Rode Ster zowaar iets terug via Marko Marin (ex-Anderlecht), kort nadat Lorenzo Ebecilio was ingevallen, maar het slotakkoord was voor Neymar. De sterspeler schoot opnieuw een vrije trap fantastisch binnen: 6-1. Verder leed bleef de bezoekers met wat geluk bespaard.

PSG revancheert zich zodoende voor de valse start in groep C. De Parijzenaars gingen in de eerste speelronde met 3-2 onderuit bij Liverpool. Rode Ster speelde verdienstelijk gelijk tegen Napoli (0-0).

Lokomotiv Moskou - Schalke 04
Schalke 04 leek lange tijd op een gelijkspel af te stevenen bij Lokomotiv Moskou. Pas twee minuten voor tijd brak de Amerikaan Weston McKennie de ban voor de club uit Gelsenkirchen. Schalke had zijn eerste duel met 1-1 gelijkgespeeld tegen FC Porto, terwijl Lokomotiv met 3-0 werd afgedroogd door Galatasaray.