Vraagtekens bij Vanhaezebrouck: ‘Hij schuift de schuld in schoenen van anderen’

Vraagtekens bij Vanhaezebrouck: ‘Hij schuift de schuld in schoenen van anderen’

Gepubliceerd: maandag 24 september 2018 om 17:14ma 24-09-2018 om 17:14

Hein Vanhaezebrouck en Anderlecht wonnen in de allerlaatste minuut van Standard. Er blijven echter vraagtekens achter de coach van paars-wit staan.

Jacques Sys, hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine twijfelt aan de meerwaarde van Vanhaezebrouck. ‘Vanhaezebrouck is nu ongeveer een jaar trainer bij Anderlecht en het valt mij op dat hij o zo moeilijk zijn stempel weet te drukken op die club. Wat is zijn meerwaarde al geweest?’, begint Sys.

‘Akkoord, er wordt beter gevoetbald dan onder René Weiler, maar speelt paars-wit nu als een pletwals? Neen, ze verliezen tegen een matige ploeg uit Slowakije. Daar mag je je toch vragen bij stellen? Ik vraag mij af of Hein Vanhaezebrouck dat doet. Twijfel is nochtans een blijk van intelligentie.’

‘Meestal schuift hij de schuld in schoenen van anderen, iets wat spelers wel eens irriteert -dat was bij Gent toch zo na verloop van tijd. Bij Anderlecht krijgt hij zijn visie niet helemaal op de ploeg geprojecteerd. Dat ligt misschien aan de ziel van de club: welke trainer je daar ook neerzet, er blijft een bepaalde arrogantie en zelfoverschatting in die kern zitten’, aldus Sys.

Poll

Heeft Sys hier gelijk?

(546 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws