Update: Lovren ontkent meineed-beschuldigingen: 'Jullie zullen niet slagen'

Update: Lovren ontkent meineed-beschuldigingen: 'Jullie zullen niet slagen'

Gepubliceerd: donderdag 20 september 2018 om 17:43do 20-09-2018 om 17:43

Na Luka Modric is ook Dejan Lovren in Kroatië aangeklaagd door het Openbaar Ministerie. De verdediger van Liverpool zou vorig jaar als getuige hebben gelogen tijdens een rechtszaak, melden onder meer Kroatische media.

Lovren werd gehoord in de zaak tegen zijn oude club Dinamo Zagreb, dat wordt verdacht van belastingontduiking en geldverduistering. In Kroatië staat een gevangenisstraf van zes maanden tot maximaal vijf jaar op meineed. Real Madrid-ster Modric hangt dezelfde straf boven het hoofd.

De 29-jarige Lovren stond van 2005 tot 2010 onder contract bij Dinamo Zagreb, dat hem tussentijds verhuurde. Inmiddels speelt de Kroatisch international bij Liverpool, waar hij Virgil van Dijk en Joe Gomez voor zich moet dulden in de pikorde.

Lovren moest vorig jaar bij de rechtbank in Osijek getuigen. Dinamo Zagreb stond destijds onder leiding van Zdravko Mamic, de spil in de corruptiezaak. Hij werd in juni veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6,5 jaar. De oud-voorzitter kreeg die straf wegens belastingontduiking en verduistering.

Update 20/09, 17.43: Dejan Lovren ontkent alle beschuldigingen aan zijn adres. Het OM in Kroatië heeft hem aangeklaagd wegens meineed in de zaak-Mamic, maar daar is volgens de Liverpool-verdediger geen sprake van. 'Ik heb niets verkeerd gedaan', laat Lovren weten op Instagram. 'Aan iedereen die mijn reputatie en de reputatie van mijn familie wil bezoedelen: jullie zullen daar niet in slagen.'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws