Dewaest windt er geen doekjes om: Zij moeten schrik hebben voor Genk

Dewaest windt er geen doekjes om: "Zij moeten schrik hebben voor Genk"

Gepubliceerd: maandag 17 september 2018 om 11:15ma 17-09-2018 om 11:15

Racing Genk begint deze week aan de Europa League, het neemt het thuis op tegen het Zweedse Malmö. Dat lijkt een haalbare kaart, vindt ook verdediger Sébastien Dewaest.

Dewaest spreekt bij RTBF vol vertrouwen. "Iedereen weet dat de ploegen die naar ons komen schrik moeten hebben. In zo'n competitie is het belangrijk om te beginnen met een zege. Dan ben je gelanceerd. We gaan tactisch werken om hun systeem te ontmantelen en hun sterke punten aan te pakken."

Kwalificatie voor de volgende ronde is lang niet onmogelijk. "Dat is wel het doel. Volgens mij is Besiktas de favoriet, maar de twee andere tegenstanders kunnen we aan. We moeten de ploegen goed analyseren en proberen zo goed mogelijk te doen."

Van wisselvalligheid is er dit seizoen niets te merken bij Genk. "We hoorden vorig jaar vaak dat we de best spelende club van het land waren. Het ene weekend maakten we vier goals, daarna gingen we de boot in. Ik denk dat het lag aan naïviteit en een gebrek aan ervaring. We hebben een heel jonge groep. Dit seizoen spelen we al twee of drie jaar samen, dus hebben we allemaal ervaring opgedaan en geleerd uit onze fouten." 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws