Roeselare kan eindelijk eens juichen na nipte zege op Beerschot-Wilrijk

09-09-2018 19:51
1

Roeselare heeft de eerste overwinning van het seizoen te pakken. De West-Vlamingen veroverde drie belangrijke punten tegen Beerschot-Wilrijk 2-1.

Roeselare begon beter aan de match en net voor het kwartier op een 1-0 voorsprong. Joren Dom verschalke zijn eigen doelman Mike Vanhamel na een gevaarlijke corner. Beerschot-Wilrijk kwam moeizaam in de wedstrijd en pas na een half uur konden de bezoekers pas voor het eerst echt gevaarlijk worden. Erwin Hoffer en Loris Brogno liet echter mogelijkheden liggen. Zodoende bleef er aan de rust 1-0 op het scorebord staan.

Stijn Vreven was duidelijk ontevreden over de eerste helft van zijn ploeg en voerde een dubbele wissel door aan de pauze. Het inbrengen van Mo Messoudi en Rubin Okotie zorgde echter niet gelijk voor een ommokeer. De zaak werd na 65 minuten zelfs nog wat lastiger. Vanhamel had in eerste instantie een knappe reactie in huis op een inzet van Nicolas Rajsel, maar de Beerschot-keeper was kansloos op de harde rebound van Saviour Godwin.

Invaller Okotie bracht namens de bezoekers de spanning terug door vijf minuten voor tijd de aansluitingstreffer te produceren. Het luidde nog een ultiem slotoffensief in van De Mannekes. Tom Van Hyte kreeg daardoor diep in blessuretijd nog dé kans op de gelijkmaker. De ervaren middenvelder besloot echter recht op Wouter Biebauw. Roeselare hield zodoende stand en verschafte zichzelf wat lucht door naast Beerschot-Wilrijk te komen op de ranglijst. Na vijf speeldagen delen zij de derde plek in de Proximus League.