Italië en Turkije beginnen slecht aan Nations League, Tadic zorgt voor winst

07-09-2018 23:19

Turkije en Italië zijn slecht begonnen aan de UEFA Nations League. Turkije verloor op eigen veld van Rusland en Italië kwam thuis niet verder dan een gelijkspel tegen Polen.

Italië - Polen 1-1
Onder leiding van Roberto Mancini kwam Italië thuis niet verder dan 1-1. Polen kreeg voor de rust de grootste kansen, maar beet zich telkens stuk op een uitblinkende Gianluigi Donnarumma. Het wachten was op de goal van Polen. Die viel na de rust. Een schot van Piotr Zielinski was Donnarumma te machtig. Italië wist nog wel gelijk te maken. Na een tackle van Jakuc Blaszczykowski wees de scheidsrechter naar de stip. Chelsea-aankoop Jorginho faalde vanaf elf meter niet. Gescoord werd er daarna niet meer.

Turkije - Rusland 1-2
Rusland is de Nations League sterk begonnen met een zege op Turkije. De kwartfinalist van het afgelopen WK won door goals van Denis Cheryshev en Artjom Dzjoeba. De goal van de Turken werd gemaakt door Serdar Aziz. Turkije speelt dinsdag in Zweden de tweede Nations League-wedstrijd. Voor de Zweden is het hun eerste duel in de nieuwe competitie.