Coopman werd persona non grata bij Leko: “Dat ging zelfs behoorlijk ver”

Coopman werd persona non grata bij Leko: “Dat ging zelfs behoorlijk ver”

06-09-2018 07:16
8

Sander Coopman trok deze zomer de deuren achter zich toe in het Jan Breydelstadion. De middenvelder vertrok naar KV Oostende. Bij Club Brugge was hij immers helemaal overbodig geworden.

"In het begin mocht ik nog meetrainen, maar toen ze dachten dat ik wilde vertrekken, was ik niet meer welkom. De coach wilde niemand meer in de groep die nog zou weggaan. Dat ging zelfs behoorlijk ver: van apart trainen tot een kleedkamerverbod of zelfs niet meer mee-eten met de groep, redelijk extreem dus", stelt Coopman in Het Nieuwsblad.

Volgens Coopman speelde Club Brugge open kaart, maar echt fijn vond hij de afgelopen weken niet. "En vooral omdat ik geen type ben dat de groep verziekt en ook omdat ik eens mijn kans wilde gaan bij Club. Ze maakten mij echter al snel dui­delijk dat ze mij wilden verkopen. Zij hadden dan wel een akkoord met Charleroi, maar ik vond dat niet zo verstandig zonder aan mij te vragen of ik dat wel zag zitten. Let op, dat ik niet meer in de plannen van Club paste, is hun goede recht. Maar de manier waarop ze me aan de kant hebben geschoven, heeft mij toch ontgoocheld na elf jaar."

Lees ook: "Leko zou vijf andere spelers eerder op mijn positie opstellen dan mezelf"