Update: Geschillencommisie beslist om Govea strafvermindering te geven

Update: Geschillencommisie beslist om Govea strafvermindering te geven

28-08-2018 19:10
38

Afgelopen weekend won Royal Antwerp FC met 1-0 van Cercle Brugge. De thuisploeg speelde 75 minuten met een man minder na een rode kaart voor Omar Govea. Ook in de komende matchen zal Antwerp het moeten stellen zonder Govea als het van het Bondsparket afhangt. 

Het Bondsparket kwam maandag af met een minnelijke schikking van drie speeldagen. Indien Antwerp akkoord gaat met de sanctie gaat de straf in vanaf 29 augustus. Antwerp trekt op de volgende speeldag naar Antwerp. Daarna ontvangt het Zulte Waregem. Vervolgens moet het naar Limburg om STVV partij te geven. 

Verder wil het Bondsparket dat Antwerp ook nog een boete betaalt van 3.000 euro.

Update 28/08, 10.45: Royal Antwerp FC gaat niet akkoord met het schikkingsvoorstel van drie speeldagen. Dat meldt Antwerp-watcher Gert Gysen op Twitter. De journalist meldt dat Govea dinsdag voor de Geschillencommissie zal verschijnen.

Update 28/08, 16.50: Antwerp gaat niet alleen akkoord met het schikkingsvoorstel. The Great Old wil de volledige vrijspraak voor Govea. Dat doet het op basis van de 'ongeldige indicatieve tabel'. Dat meldt Gert Gysen van Sportwereld

Update 28/08, 19.10: De Geschillencommissie heeft dinsdagavond beslist om Govea strafvermindering te geven. De middenvelder moet uiteindelijk twee wedstrijden in de tribune zitten, plus nog één wedstrijd met uitstel. De boete van 3.000 euro werd omgezet naar 2.500 euro. Antwerp kan wel nog in beroep gaan.