OFFICIEEL: Feyenoord verkoopt Amrabat 'met tegenzin' aan Club Brugge

OFFICIEEL: Feyenoord verkoopt Amrabat 'met tegenzin' aan Club Brugge

Gepubliceerd: vrijdag 24 augustus 2018 om 10:15vr 24-08-2018 om 10:15

Het is officieel: Sofyan Amrabat verlaat Feyenoord voor Club Brugge. De landskampioen heeft de middenvelder voor vier seizoenen gecontracteerd.

Feyenoord en Club Brugge hebben de transfer vrijdagochtend bevestigd. Amrabat werd donderdag medisch gekeurd, waardoor niets een overstap naar België nog in de weg stond. Club Brugge koopt het tot medio 2021 lopende Feyenoord-contract af voor 2,5 miljoen euro.

Amrabat speelde slechts één seizoen bij Feyenoord. Hij zag geen perspectief meer in De Kuip door de komst van Jordy Clasie en maakte vorige week zijn vertrekwens kenbaar. "Dat was heel spijtig te moeten vernemen, omdat concurrentie nu eenmaal bij een topclub hoort", verklaart technisch directeur Martin van Geel op de clubsite.

"Uiteraard probeer je dat te managen, maar als een speler uiteindelijk per se per direct weg wil, gaat het er uiteindelijk om een oplossing te vinden met altijd het clubbelang voorop en kijkend naar de omstandigheden. Met deze transfersom en de mogelijkheden om in de toekomst nog aanvullende bedragen te ontvangen, hebben we in dit geval deze oplossing gevonden. Niettemin blijft dit een transfer die we bij Feyenoord met tegenzin doen."

Amrabat is zevenvoudig international van Marokko en maakte deel uit van de selectie die deze zomer naar het WK ging. Hij traint vrijdag voor het eerst mee bij Club Brugge. Bij Feyenoord speelde hij in zijn eerste seizoen zes Champions League-duels, drie bekerwedstrijden en 21 Eredivisie-wedstrijden.

Lees ook: Transferoverzicht Jupiler Pro League zomer 2018-2019

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws