Coucke krijgt flinke sneer bij Anderlecht: Niet iedereen is zo rijk als hij

Coucke krijgt flinke sneer bij Anderlecht: "Niet iedereen is zo rijk als hij"

Gepubliceerd: maandag 20 augustus 2018 om 22:00ma 20-08-2018 om 22:00

Er waren ook op Speeldag 4 weer opvallend veel lege plaatsen in de Belgische stadions. François Colin zag vooral bij de kleintjes weinig fans opdagen, maar ook de topclubs bleven niet gespaard.

De meest opvallende vaststelling na vier weken competitie? De lege tribunes. Het viel al op bij Standard - AA Gent, de eerste topper van het seizoen. Toen kon nog gezegd worden dat veel mensen met vakantie waren, maar dat is nu niet meer het geval", vertelt hij bij De Witte Duivel. "In Kortrijk, Moeskroen, Beveren, Eupen en Lokeren deed de belangstelling denken aan wedstrijden uit de vermaledijde Play-Off 2."

Bij de grote clubs zat het ook niet vol. "Ook in Genk en zelfs op Anderlecht kon je onmogelijk naast de kale plekken kijken. Al heeft dat laatste blijkbaar te maken met de prijzenpolitiek van het nieuwe bestuur. Marc Coucke denkt wellicht dat iedereen zo rijk is als hij, maar het is geen gezicht: het kleinste stadion van de topploegen en recht tegenover de eretribune een kale vlakte."

Colin zoekt naar een verklaring voor die teleurstellende opkomst. "Is er sprake van voetbalmoeheid na het WK? En hadden we juist niet mogen verwachten dat de knappe prestaties van de Rode Duivels de voetballiefhebbers naar de stadions zouden lokken? Hoe dan ook, de toeschouwersaantallen moeten snel opgekrikt worden anders dreigen er straks weer financiële drama’s te gebeuren."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws