Letica doet doemdenkers weer wanhopen: Hij heeft het nadeel van de geschiedenis

Letica doet doemdenkers weer wanhopen: "Hij heeft het nadeel van de geschiedenis"

20-08-2018 16:42
8

Karlo Letica kostte Club Brugge afgelopen weekend hoogstwaarschijnlijk twee punten. De regerende landskampioen leek op weg naar een 0-1-zege op de Bosuil, ware het niet dat de doelman in het slot een vangbal liet schieten.

Faris Haroun was er als de kippen bij om dat foutje af te straffen, waardoor Royal Antwerp FC een gelijkspel kon claimen. Na afloop werd al snel de link gelegd met vorig seizoen, toen Club ook met heel wat problemen onder de lat worstelde. "De huidige doelman heeft het nadeel van de geschiedenis", beaamt Peter Vandenbempt bij Sporza. "Als keepersverhaal bij Club er niet was geweest, dan zou er nauwelijks naar die fase worden verwezen. Het is hetzelfde als wanneer Anderlecht een penalty mist."

"Jonge doelmannen maken nu eenmaal fouten", steekt de journalist Letica een hart onder de riem. "En ik heb keepers met twintig jaar ervaring ook al zien flateren. Ik laat me vertellen dat Letica mentaal heel sterk is en dat toont op training. Dat is anders dan met Hubert en Horvath. Letica mag tegen Anderlecht nu wel geen foutje maken. Dat zet dan toch weer wat druk, wat vervelend is. Voor de rest straalt ook hij iets uit." 

No Poll