OFFICIEEL: Gent pakt uit met verrassend nieuws over tijdelijk vertrokken Kubo

OFFICIEEL: Gent pakt uit met verrassend nieuws over tijdelijk vertrokken Kubo

20-08-2018 14:35
13

KAA Gent neemt afscheid van Yuya Kubo. Anderhalf jaar na zijn komst trekt hij de deur achter zich dicht bij de Buffalo's. De Japanner gaat richting Duitsland.

Daar kondigde FC Nürnberg via de officiële kanalen de komst van Kubo aan. De Japanner wordt niet definitief overgenomen, maar wel voor een jaar gehuurd. De club wist ook een aankoopoptie te bedingen in het huurcontract.

Kubo imponeerde in zijn eerste maanden door 11 keer te scoren in 17 matchen. Vorig seizoen kwam hij tot hetzelfde aantal goals, maar toen had hij daar 42 optredens voor nodig.

Kubo is de volgende in het rijtje van vertrekkers bij Gent. Eerder zag de club al onder andere Samuel Kalu en Samuel Gigot vertrekken.

Lees ook: Transferoverzicht Jupiler Pro League: zomer 2018-2019

Update 20/08, 14.35: Ook KAA Gent heeft de uitleenbeurt van Kubo bevestigd. De Buffalo's laten weten dat de Japanner een seizoen naar Duitsland trekt.  1.FC Nürnberg beschikt over een aankoopoptie. Toch had Gent nog ander nieuws te melden. Voor zijn vertrek verlengde Kubo zijn contract bij Gent nog. 'Kubo is nu tot 2021 verbonden aan de club', laat Gent weten via de officiële kanalen.