Gent maakt het koeltjes af in de slotfase, volgende ronde is een feit

Gent maakt het koeltjes af in de slotfase, volgende ronde is een feit

Gepubliceerd: donderdag 16 augustus 2018 om 22:22do 16-08-2018 om 22:22

KAA Gent heeft zich weten de plaatsen voor de volgende ronde in de Europa League. Makkelijk werd het niet, want de Polen van Jagiellonia Bialystok gaven zich niet zomaar gewonnen. Na een spannend slot werd het 3-1.

In de heenwedstrijd was Gent nog te sterk voor Jagiellonia, maar dat was er de eerste minuten niet aan te zien. De bezoekers begonnen met veel vertrouwen aan de partij tegen Gent. Echte kansen kwamen er echter niet voor de Polen.

Aan de andere kant konden de Buffalo's wel voor gevaar zorgen. Met succes, Na dertien minuten voetbal kwam Gent op voorsprong via Taiwo Awoniyi, zijn eerste voor Gent overigens. De klus leek daarmee eigenlijk al geklaard.

Gent klaart de klus
In de tweede helft ging het er toch anders aan toe. Het werd weer even zweten voor de Buffalo's toen een half uur voor tijd de Polen toch konden prikken.

Een doelpunt van Pospisil zorgde voor de 1-1 en uiteindelijk ook nog een spannende eindfase. Gent liet de moed niet zakken en ging vol voor de overwinning. Awoniyi kreeg twee goede kansen op de verlossende 2-1, hij vergat te scoren. Ook de Polen waren nog gevaarlijk, maar het was Gent dat het laatst kon lachen. Enkele minuten voor tijd werd het 2-1 via invaller Yaremchuk.

Het ging zelfs van kwaad naar erger voor de bezoekers toen het uiteindelijk zelfs 3-1 werd dankzij David. In de volgende ronde neemt Gent het op tegen het Bordeaux van Samuel Kalu. De Fransen haalden het makkelijk met 5-1 van Mariupol.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws