Heeft Anderlecht Kums niet meer nodig? 'Hij is de machine van Anderlecht'

Heeft Anderlecht Kums niet meer nodig? 'Hij is de machine van Anderlecht'

13-08-2018 21:04
8

RSC Anderlecht heeft dit seizoen nog geen beroep kunnen doen op Sven Kums. De middenvelder is door een blessure al een tijdje out. Yevhen Makarenko en Adrien Trebel losten zijn afwezigheid zonder problemen op. Heeft paars-wit Kums nog nodig?

Het is algemeen geweten dat Hein Vanhaezebrouck een enorme fan is van Trebel. De coach wilde de Fransman ook graag aantrekken bij KAA Gent als de opvolger van Kums. Nu kan hij bij RSCA rekenen op én Kums én Trebel. Dat kan weleens voor problemen zorgen voor Kums.

Volgens Ludo Vandewalle moet Kums dan ook vrezen voor zijn basisplek. In Het Nieuwsblad geeft hij aan dat Trebel mogelijk de voorkeur krijgt. 'Trebel heeft zich bij Anderlecht ontwikkeld tot een strateeg die past in een trend van de jongste jaren. Hij is een balveroveraar, maar heeft veel meer in zijn mars dan alleen het afpakken van de bal', klinkt het.

'Een controleur met spelmakerkwaliteiten. Trebel is de machinekamer van Anderlecht. Verdeel en heers van net een rijtje lager dan de nummer 10 die we kennen uit een verder verleden', klinkt het.