Leko ziet grote uitblinker rondlopen bij Club: Hij was fantastisch

Leko ziet grote uitblinker rondlopen bij Club: "Hij was fantastisch"

11-08-2018 07:49
17

Club Brugge haalde afgelopen zomer met Mats Rits een nieuwe middenvelder in huis. De ex-speler van KVM leek een 'excuus-Belg' te zijn, maar hij staat - mede door de blessure van Marvelous Nakamba - wekelijks in de basis. Ivan Leko vindt dat hij nochtans heel wat lof verdient.

"Er wordt weinig gesproken over Mats Rits, die op een positie speelt die nochtans niet zijn beste is", klinkt het op de website van Club Brugge. "Maar wat mij betreft, speelde hij een fantastische wedstrijd", aldus de Kroaat na de wedstrijd tegen KV Kortrijk.

"Als Vanaken of Vormer goed spelen, dan vindt iedereen dat normaal, maar als nieuwkomer is het niet evident om meteen je stempel te drukken. Maar je merkt dat de grinta en ambitie duidelijk aanwezig is. We willen op drie fronten goed presteren, dus we werken elke dag volop om nog beter te worden", aldus de trainer.

Het zal voor Rits echter moeilijk worden om zijn basisplaats te behouden. Nakamba keert eind augustus terug en lijkt een vaste waarde te zijn. De andere directe concurrenten van Rits op het middenveld zijn Hans Vanaken en Ruud Vormer.