Oude bekende geeft Racing Genk raad: Dan is Lech Poznan kwetsbaar

Oude bekende geeft Racing Genk raad: "Dan is Lech Poznan kwetsbaar"

Gepubliceerd: donderdag 9 augustus 2018 om 15:12do 09-08-2018 om 15:12

Racing Genk neemt het donderdagavond thuis op tegen Lech Poznan. Op papier zijn ze favoriet, vindt ook hun ex-aanvaller Ernest Konon. Die weet dat Lech moeite zal hebben met het Genkse tempo.

Lech is begonnen met 9 op 9, maar volgens Konon zijn ze niet in topvorm. "Het oogt degelijk, maar goed voetbal hebben ze nog niet gebracht. De tegenstand was niet geweldig, ze zullen in Genk voor het eerst écht getest worden", vertelt hij in Het Belang Van Limburg.

"Hun kern is niet breed genoeg om veel te kunnen roteren, ik verwacht dat het fysiek een moeilijk verhaal wordt. Zeker omdat Genk graag uitgaat van een hoge pressing. Lech is kwetsbaar als het snel gaat, dat wordt een groot probleem."

Er zijn wel een paar spelers waarvoor Racing Genk best een oogje in het zeil houdt. "Spits Gytkjaer heeft vertrouwen, ook Jevtic is technisch een heel onderlegde speler. Ik heb vooral een boontje voor aanvoerder Lukasz Tralka, die op zijn 34ste de motor van de ploeg blijft. Hij scoort ook regelmatig met het hoofd op stilstaande fases."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws