Vanaken kan lof niet op over ploegmaat: Wat hij doet, is een kunst

Vanaken kan lof niet op over ploegmaat: "Wat hij doet, is een kunst"

04-08-2018 21:19
4

Nadat José Izquierdo en Ruud Vormer de Gouden Schoen wonnen, is de kans groot dat die prijs opnieuw door een speler van Club Brugge gewonnen wordt. Hans Vanaken wordt al naar voren geschoven als dé topfavoriet. Maar hij ziet een andere Bruggeling als kanshebber.

Binnen een tweetal weken moeten de stemformulieren voor de eerste ronde binnen. Het Laatste Nieuws wou al even aan Vanaken vragen wie hij in zijn top drie zou zetten. Verrassend: de speler van Club Brugge kiest niet voor zichzelf, maar wel voor een grote concurrent.

"Wie ik zou invullen? Hmmmm. Edmilson op één. Carcela op twee. En op drie... Nee, wacht, Carcela op drie en Nakamba op twee", geeft hij aan tegenover het dagblad.

Volgens hem verdient Nakamba alleszins veel stemmen. "Er is te weinig waardering voor het werk dat Nakamba levert, simpelweg omdat het niet zo opvalt. Maar het is net een kunst om in de schaduw van anderen te spelen", zegt hij.

"Ik weet hoe belangrijk Nakamba voor ons is. Door hem kunnen Ruud (Vormer, red.) en ik ons ding doen op het middenveld. Hij zorgt voor de balans. 't Is ook zijn verdienste dat we vanaf de eerste speeldag van vorig seizoen niet veel meer gelezen hebben over het gemis van Timmy Simons", aldus Vanaken.