Vormer laat zich uit over vertrek Limbombe, Wesley en Refaelov

Vormer laat zich uit over vertrek Limbombe, Wesley en Refaelov

04-08-2018 07:30
2

Ruud Vormer is één van de sterkhouders van Club Brugge. De Nederlander is een vaste kracht onder coach Ivan Leko en de middenvelder hoopt dat Club Brugge niet al te veel spelers verliest.

“Ze blijven niet allemaal hoor”, vertelt Vormer realistisch in een interview met Het Nieuwsblad. Vormer hoopt alvast dat Wesley nog een jaartje blijft. “Je weet het nooit, natuurlijk. Ik vind dat hij absoluut moet blijven. Nog een jaartje 20 goals maken en dan vertrekken. Hij is nog jong, maar hij is zo belangrijk voor ons. Ik denk wel dat hij volgende zomer naar Engeland gaat.”

Ook laat Vormer zich uit over het mogelijke vertrek van Lior Refaelov. “Rafa blijft een heel goede speler, maar hij wil gewoon voetballen. Ik begrijp dat wel, hoor.” Er is veel concurrentie bij Club Brugge op de plek van de Israëliër. "Wie haal je er dan uit? Vanaken kan je er niet afhalen en op de flank spelen is in ons systeem ook moeilijk. Misschien achter de spits? Maar dat hebben we vorig jaar geprobeerd in de play-offs en dat pakte ook niet goed uit.”

En Anthony Limbombe? “De transfermarkt in Engeland sluit op 9 augustus. Hij heeft nog vijf dagen. Ik snap dat hij weg wil. Hij is 24 en hij is rijp voor Engeland. Op zijn plaats doet Arnaut (Danjuma, nvdr.) het goed. Goeie acties, goeie voorzetjes. Er staat ook een goeie kop op en hij leeft voor zijn sport”, aldus Vormer.