Club Brugge wint eerste competitiematch tegen Eupen dankzij spitsenduo

29-07-2018 16:21
18

Club Brugge heeft zondagnamiddag zijn eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen gewonnen. Blauw-Zwart won met 5-2 van Eupen dankzij spitsenduo Wesley Moraes - Jelle Vossen.

De wedstrijd kon moeilijk beter beginnen voor de uittredende landskampioen. Vossen besloot na een knappe actie pal op Van Crombrugge, maar Wesley stond op de goede plaats om de rebound binnen te tikken. Eupen kreeg geen voet aan de grond in de eerste helft. Club-nieuwkomer Danjuma was een gesel, maar het duurde tot Poulain neerging in de zestien vooraleer Blauw-Zwart de score kon verdubbelen. Vossen twijfelde niet en nam de strafschop voor zijn rekening.

Enkele minuten later mochten de boeken meteen helemaal dicht voor de bezoekers uit de Oostkantons. Vanaken schepte de bal heerlijk over de verdediging tot bij Wesley, die Van Crombrugge te snel af was en de 3-0 tegen de netten prikte. Eupen kon geen vuist maken tegen een oppermachtig Club. Meteen na de rust maakte Vossen de wedstrijd helemaal dood met zijn tweede van de avond. De aanvaller kwam nog dicht bij een hattrick, maar trapte al vallend over de kooi.

Eupen leek zich gewillig naar de slachtbank te laten leiden, maar Ocansey maakte op aangeven van Schauerte toch de eerredder. Diezelfde Ocansey ging meteen daarna tegen de grond in de zestien. Na tussenkomst van de VAR ging het leer op de stip. Luis Garcia bedankte en bracht met de 4-2 opnieuw spanning in de match. Eupen ging op zoek naar de aansluittingstreffer, maar die kwam er niet meer.

Integendeel: Vossen kreeg vanop de penaltystip alsnog de kans om zijn derde van de namiddag te maken. De spits scoorde opnieuw en zette de 5-2 eindstand op het scorebord.