KV Mechelen geeft de strijd op, Moeskroen zegeviert

KV Mechelen geeft de strijd op, Moeskroen zegeviert

21-07-2018 08:33
1

KV Mechelen heeft niet langer meer zin in een juridische steekspel. Malinwa heeft heeft het onderzoek van het gerecht en de mededingingsautoriteit naar voetbalclub Moeskroen laten stopzetten. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Volgens de krant schreef voorzitter Johan Timmermans een brief naar de CEO van de Pro League, Pierre François. Daarin staat onder meer dat KV Mechelen niet langer meer probeert om de licentie van Moeskroen aan te vechten en dat Malinwa zich nu volledig richt op het sportieve in 1B.

Mechelen was lang van mening dat Moeskroen onterecht een licentie kreeg en begon daarom aan een juridische veldslag. Het hoopte zo als zeventiende club te mogen aantreden in de Jupiler Pro League. Helaas voor Mechelen kwam het bij elke uitspraak van een kale reis terug. Bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) en bij een kortgeding ving het bot.

Een onderzoek het Brussels parket naar voetbalclub Moeskroen na een strafklacht met burgerlijke partijstelling was de laatste strohalm van Mechelen, maar die probeert het dus niet langer meer te grijpen.