Martinez zal niet in dezelfde val als Deschamps trappen: Zo is België niet

Martinez zal niet in dezelfde val als Deschamps trappen: "Zo is België niet"

Gepubliceerd: dinsdag 17 juli 2018 om 16:38di 17-07-2018 om 16:38

Didier Deschamps heeft met Frankrijk het WK in Rusland gewonnen, maar kreeg veel kritiek voor de 'lelijke' speelstijl van zijn team. Ondanks een overvloed aan talent speelde Frankrijk enorm defensief. Iets wat Roberto Martinez nooit zal doen zolang hij bondscoach is van de Rode Duivels.

"Dat is een keuze, en zo is België niet. We moeten onze spelers trouw blijven", vertelde de Spanjaard tijdens een interview met Sport/Voetbalmagazine. "We zouden er dan ook geen erfenis aan overhouden. Kan je, door op onze manier te voetballen, wereldkampioen worden? Het antwoord daarop is ja. Dus oké, dan moeten we nu nog beter worden in wat we doen", aldus Martinez.

"We mogen niet proberen een team te worden zonder de bal te willen. Dan is succes op lange termijn voor ons land zo goed als onmogelijk. En zelfs al word je wereldkampioen, ze zouden je rap vergeten zijn. Succes voor België is niet die halve finale. Succes was de manier waarop we voetbalden. Daarop moeten we nu inzetten, dat dit de volgende tien jaar het voetbal in België beïnvloedt. Niet alleen de manier van spelen, ook onze fair play", besloot Martinez

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws