Stevige kritiek na huldiging op Grote Markt: Misplaatste euforie

Stevige kritiek na huldiging op Grote Markt: "Misplaatste euforie"

16-07-2018 15:45
34

De Rode Duivels waren zondag de eregasten op een spetterend feestje in Brussel. Liefst 40.000 fans kwamen opdagen om de bronzen medaille te vieren, al vraagt Hans Vandeweghe zich af waarom.

De columnist van De Morgen vindt dit een bizar signaal. "Mag deze derde plaats op het grootste mondiale evenement in de grootste mondiale sport dan niet worden gekoesterd? Er is een verschil tussen koesteren en fêteren. Het rode festival in Brussel gisteren was er over. Het brons van Rusland 2018 is er één met een gouden randje, maar daarom moet je het nog niet vieren als goud."

Vandeweghe ziet geen reden tot een grote huldiging. "Deze derde plaats op het WK voetbal is geen dode mus, laat daar geen misverstand over bestaan. Zes wedstrijden op zeven winnen op een worldcup is weinig landen gegeven. Misplaatste euforie hoeft dan ook weer niet. In de eerste drie wedstrijden werd de tegenstander overklast en was geen twijfel mogelijk over de uitslag, in de volgende vier had de tegenstander telkens van België kunnen en soms moeten winnen."