Scheidsrechtersbaas Verbist geeft zichzelf gelijk over VAR: 'Dit WK bewijst het'

Scheidsrechtersbaas Verbist geeft zichzelf gelijk over VAR: 'Dit WK bewijst het'

16-07-2018 13:33
12

Het voorbije seizoen werd de videoref meermaals bekritiseerd in ons land. Op het WK werd er ook gebruik gemaakt van de VAR, wat ook af en toe voor discutabele beslissingen zorgde. "Hopelijk wordt de perceptie over de videoref in de Belgische competitie nu ook bijgestuurd", zegt scheidsrechtersbaas Johan Verbist.

“Zoals ik had verwacht, zijn er weleens fouten gebeurd. Bij een aantal fases had de videoref wel moeten tussenkomen, maar deed die dat niet. Of omgekeerd, soms kwam de VAR tussen wanneer dat niet nodig was", vertelt Verbist tegenover Het Laatste Nieuws.

Volgens hem is dat dan ook het bewijs dat er in België niet zo slecht gewerkt werd. "Ik hoop dat de perceptie over de videoref in België na dit WK nu ook zal veranderen."

"Dit WK bewijst dat we in België niet zo slecht bezig waren als men wilde laten uitschijnen. Of het nu gaat om de Belgische competitie of om een FIFA-competitie, zolang je met mensen werkt zullen er fouten gemaakt worden. Het is natuurlijk de bedoeling om de foutenlast zo goed mogelijk te reduceren, maar volledig perfect zal het nooit zijn", klinkt het.