Degryse droomt al van EK 2020: ''Kunnen absoluut de finale spelen''

Degryse droomt al van EK 2020: ''Kunnen absoluut de finale spelen''

Gepubliceerd: maandag 16 juli 2018 om 12:14ma 16-07-2018 om 12:14

Na de historische derde plaats en het bijbehorende volksfeest in Brussel, kan het vizier gericht worden op het EK 2020. Marc Degryse heeft voor dat toernooi al een rotsvast geloof in de Rode Duivels.

''We hebben getoond tegen Brazilie dat we de beste ploegen ter wereld aankunnen. Frankrijk was iets uitgekookter, maar is geen betere ploeg. 't Is niet zo dat we het gevoel hadden dat we niet konden winnen. Ik ben er zeker van dat ze uit die wedstrijd hun lessen gaan trekken. Deze Rode Duivels kunnen absoluut een EK-finale spelen'', klinkt het overtuigd in Het Laatste Nieuws.

''Degryse denkt ook dat veel landen over twee jaar het nodige respect en ontzag zullen tonen voor de Belgen. ''Na dit WK zullen we bij de favorieten gerekend worden over twee jaar. Maar bij een EK is dat een voordeel. De meeste ploegen gaan nog meer respect tonen voor de Rode Duivels. En dan moeten we hopen dat we de beslissende wedstrijd wel kunnen winnen, dat we een stap kunnen zetten, de kers op de taart zetten.''

Plaats een reactie

maandag 16 juli 2018 om 12:53
Beste Marc, je kan dit ook beter uitdrukken zoals bijvoorbeeld de finale winnen :-)
Vind ik leuk
CZNK +302
maandag 16 juli 2018 om 13:04
Rustig Marc, België was nu ookal ‘wereldkampioen’ na de match tegen Brazilië. Ps: ik vind wel dat dit WK veel grote ploegen hebben teleurgesteld: Duitsland, Spanje, Portugal, Argentinië, Brazilië (vind dat deze generatie absoluut niet zo goed is al die van 2002 en het verleden)..
[Reactie gewijzigd op maandag 16 juli 2018 om 13:06]
Vind ik leuk
JoeCanoe +1033
maandag 16 juli 2018 om 13:32
Zullen we misschien eerst eens proberen de Nations League te winnen. Zwitserland en Ijsland zouden geen probleem mogen zijn. Maar in halve finale en finale gaan we normaal gezien toch wel 2 Europese kleppers tegenover ons moeten krijgen.

Deze competitie heeft uiteraard niet dezelfde uitstraling als een WK of EK maar het zou toch leuk zijn voor de geschiedenisboeken dat België de allereerste editie ervan op zak heeft gestoken.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws