'Als Mbappé zo doorgaat, moet ik misschien mijn schoenen maar weer uit stof halen'

'Als Mbappé zo doorgaat, moet ik misschien mijn schoenen maar weer uit stof halen'

Gepubliceerd: maandag 16 juli 2018 om 12:00ma 16-07-2018 om 12:00

Als iemand het afgelopen WK indruk heeft gemaakt is het wel Kylian Mbappé. De pas negentienjarige aanvaller van wereldkampioen Frankrijk werd zondag de tweede tiener die in een WK-finale wist te scoren. Hij evenaarde daarmee de Braziliaanse legende Pelé, die in een tweet heeft gereageerd op de prestaties van Mbappé.

"Als Mbappé zo blijft doorgaan met mijn records te evenaren, moet ik misschien wel mijn voetbalschoenen uit het stof halen", schrijft de 77-jarige Pelé met een knipoog. "Het is leuk dat ik eindelijk gezelschap heb", tweette hij eerder. De Braziliaan slaagde er ook in als tiener te scoren in een WK-finale. In 1958 scoorde de toen zeventienjarige Pelé zelfs twee keer in de met 5-2 gewonnen WK-finale tegen Zweden.

Door zijn indrukwekkende prestatie werd Mbappé zondag na de finale uitgeroepen tot grootste talent van het toernooi. De prijs voor beste speler ging naar Luka Modric van verliezend finalist Kroatië. Tot slot werd Thibaut Courtois verkozen tot beste doelman van dit wereldkampioenschap.

Plaats een reactie

CZNK +302
maandag 16 juli 2018 om 13:24
Wordt een zeer grote !
Vind ik leuk
JoeCanoe +1208
maandag 16 juli 2018 om 13:45
Grootste talent van het WK kan ik nog begrijpen. Zolang ze hem maar niet hadden uitgeroepen tot beste speler. Hopelijk krijgt die jongen een goede omkadering rond hem. Dan komt het met de mentaliteit van hem misschien ook nog goed. In het andere geval gedoemd om een Neymar Bis te worden.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws